LENS NASIL KULLANILIR?

27 Aralık 2009

Gözlerimiz vücudumuzun en önemli organlarındandır. Lens kullanımında ise gözümüz bir çift lens tarafından emanet alınır. Bunun için lens kullanımının çok büyük önemi vardır. Lens kullanımında ilk dikkat etmemiz gereken husus, kendi ellerimizin temizliğidir. Ellerimizi muhakkak çok iyi bir şekilde temizleyip lenslerimize dokunmalıyız. Aksi halde elimizdeki mikrop ve zararlılar lens ve sonrasında gözümüze bulaşacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da ilk lens alımı yaparken lens ambalajının kapalı olması ve tarihinin geçmemiş olmasıdır. Lütfen bu tip basit kontrolleri gözlerinizin sağlığı için ihmal etmeyiniz. Ayrıca lens ambalajında lens numaraları da belirtilir. Herhangi bir hataya maruz kalmamak için buna da son derece dikkat etmeniz gerekir.

Lens aldığınızda parmağınızın ucuna yerleştirip ışığa doğru tutun. Lens üzerinde herhangi bir çizik, yırtık, çentik veya toz olmamasına dikkat edin. Buna uygun olmayan bir lensi kesinlikle kullanmayın.

Lensinizi gözünüze taktığınızda eğer herhangi bir batma ve yanma oluyorsa lens tam ortalanmamış olabilir veya lensiniz kirlenmiş olabilir, bu durumda lensinizi ortalamayı veya temizlemeyi deneyin.