LENSLERLE İLGİLİ BAZI SORULAR VE CEVAPLARI

15 Aralık 2009

Gözlerimde herhangi bir bozukluk yok, sadece yumuşak lensler ile göz rengimi değiştirmek istiyorum, ne tavsiye edersiniz?

Evet, numarasız renkli kontakt lensler varve bunları kullanabilirsiniz. Ancak kontakt lens kullanıp kullanamayacağınıza bir göz doktorunun karar vermesi ve kontakt lensi kullanımınız esnasında da bir göz doktorunun takibinde olmanız gerekir.

Kontakt lensimi kullanmadığım zaman da günlük olarak dezenfeksiyon yapmam gerekir mi?

Lenslerini sürekli kullanmayanlar kullanmadıkları süre içerisinde on beş günde bir lenslerini dezenfekte etmelidirler.

Kontakt lenslere adapte olmam ne kadar sürer ?

Yumuşak kontakt lensler çok konforlu olduğu için hastaların çoğu birkaç saat içerisinde adapte olurlar. Bazılarında bu süre biraz daha uzayabilir ancak birkaç günü pek geçmez.

Kontakt lens kullanırken spor yapabilir miyim ?

Spor yaparken yumuşak kontakt lens kullanmak gözlük kullanmaktan hem daha esnek, hem de daha sabit bir görme düzeltimi sağlar. Kontakt lensler ne buğulanır ne de burnunuzun üstünden kayar. Spor yaparken kullanılan kontakt lensler peri ferik görmenizi arttırarak gözlüklerden daha üstün performans göstermenizi sağlar. Üstelik kontakt lensleri güneş gözlükleri ile birlikte de kullanabilirsiniz. Güneş gözlüklerine ek olarak UV korumalı Precision UV kontakt lenslerini kullanarak ekstra koruma sağlayabilirsiniz.

Kontakt lens ile yüzebilir miyim ?

Yüzerken kontakt lens ile yüzücü gözlüklerini birlikte kullanarak görme sorununuzu çözebilirsiniz. Kontakt lensler sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği absorbe edebileceğinden yüzücü gözlüksüz kullanılmaları önerilmiyor. Ayrıca su altında gözler açıldığında, lens kolayca gözden çıkabiliyor. Yüzme ve diğer su sporlarını yaparken kontakt lens kullanımı konusunda ayrıntılı bilgiyi göz doktorunuzdan alabilirsiniz.